پیوست

نسبت تبلیغات به فروش

گروه نرم افزاری پیوست > پیوست بلاگ  > نسبت تبلیغات به فروش
advertising budget

نسبت تبلیغات به فروش

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
ترجمه: گروه نرم افزاری پیوست | رناک عباسی
منبع: CFI Education Inc

آنچه در این مقاله می خوانیم
▫ نسبت تبلیغات به فروش چیست؟
▫ فرمول محاسبه نسبت تبلیغات به فروش
▫ تاثیر حوزه فعالیت صنعتی بر نسبت تبلیغات به فروش
▫ تفسیر نسبت فروش به تبلیغات
▫ جمع بندی مبحث “نسبت تبلیغات به فروش”

نسبت تبلیغات به فروش

اندازه گیری اثربخشی استراتژی های تبلیغاتی یک شرکت


نسبت تبلیغات به فروش چیست؟

نسبت تبلیغات به فروش (Advertising to Sales Ratio)، که به اختصار “A to S” نیز خوانده می شود، اثربخشی یا موفقیت استراتژی های تبلیغاتی یک شرکت را اندازه گیری می کند. به عبارتی، نسبت تبلیغات به فروش؛ برای تعیین اینکه سرمایه گذاری ها و منابع شرکت در حوزه تبلیغات تا چه اندازه در ایجاد فروش جدید مفید است، کاربرد دارد.

هرچه این نسبت کمتر باشد بهتر است. زیرا نشان می دهد که فعالیت تبلیغاتی؛ فروش بالایی را نسبت به مقدار هزینه ای که صرف تبلیغات شده است، ایجاد می کند.

blank

فرمول محاسبه نسبت تبلیغات به فروش

نسبت تبلیغات به فروش با فرمول زیر قابل محاسبه است:

advertising budget

اعداد مورد نیاز این فرمول؛ در “صورت درآمد(سود و زیان)” شرکت قابل دسترسی است.

مثالی از نسبت تبلیغات به فروش:

فرض کنید چند شریک تجاری اخیراً اقدام به تأسیس یک شرکت در حوزه مد و تولید لباس کرده اند. این شرکت با نام Luxury Goods.Inc ثبت شده است که یک برند تجاری لوکس برای افراد بسیار متمول است. پس از چهار سال فعالیت، صورت درآمد (صورت سود و زیان) شرکت به شرح زیر است:

advertising budget

مؤسسان شرکت، با بررسی صورت درآمد (صورت سود و زیان)  دریافتند که درآمد خالص آنها در هر سال نسبت به سال قبل کاهش یافته است. یکی از اعضا، به پشتوانه سوابق فعالیت مالی خود تصمیم می گیرد با محاسبه هزینه ها به عنوان درصدی از درآمد، نگاه دقیق تری به موضوع داشته باشد:

advertising budget

وی به سرعت متوجه می شود که هزینه فروش و بازاریابی و مخارج فروش باعث کاهش درآمد خالص می شود. هزینه فروش و بازاریابی و مخارج فروش به ترتیب ۷ و ۸ درصد افزایش یافته است.

سایر اعضا معتقدند که افزایش هزینه های فروش، ناشی از تعرفه های تجاری و هزینه های واردات بوده است. این شرکت در ایالات متحده فعالیت می کند و چرم مرغوب خود را از چین تهیه می کند. به علاوه، افزایش هزینه های فروش و بازاریابی نتیجه توسعه گستره تبلیغات شرکت بصورت تبلیغات چاپی و مجلات است که عملکرد خوبی نداشته اند.

بنابراین، بنیانگذاران تصمیم دارند که برنامه بازاریابی خود را دوباره ارزیابی کنند تا روشی با صرفه تر برای دستیابی به بازار هدف خود پیدا کنند. آنها امیدوارند با انجام این کار هزینه های بازاریابی و فروش را کاهش دهند و مسیر حرکت خود را تقویت کنند.

blank

تاثیر حوزه فعالیت صنعتی بر نسبت تبلیغات به فروش

توجه به این نکته مهم است که هیچ تبلیغات ایده آلی برای  نسبت فروش وجود ندارد و این امر بستگی به حوزه  صنایع دارد. به عنوان مثال، برای کالاهای خُرد مانند لباس یا عطر ، این نسبت می تواند به اندازه ۱۰٪ باشد. در حالی که در صنایع کاغذ و  محصولات کاغذی می تواند نسبت حداقلی  0٪ را نشان دهند. بنابراین ، هنگام تعیین اینکه آیا نسبت تبلیغات به فروش شرکتی بالا یا پایین است ، مقایسه این رقم با میانگین زمینه فعالیت حائز اهمیت می باشد.

برای مثال موارد زیر؛ نسبت تبلیغات به فروش درسال ۲۰۱۷ ، برای صنایع مختلف است:

پارک های تفریحی: ۶.۲ ٪

سیگار: ۱.۲ ٪

خدمات ارتباطی: ۴.۹ ٪

تجهیزات رایانه ای و اداری:  1٪

کارگزاران وام: ۱۷.۳ ٪

انواع ساعت : ۹.۷ ٪

blank

تفسیر نسبت فروش به تبلیغات

همانطور که قبلاً گفته شد، نسبت تبلیغات به فروش؛ نشان دهنده اثربخشی استراتژی های تبلیغاتی یک شرکت است. مهم است که نسبت تبلیغات به فروش را در یک حوزه صنعتی و بر اساس زمینه فعالیت مقایسه کنیم.

در مثال فوق، تعیین یک نسبت واحد دیدگاه مناسبی در مورد اثربخشی استراتژی های بازاریابی منتج به فروش در یک شرکت ارائه نمی دهد.
اگر میانگین صنعتی نسبت تبلیغات به فروش در مثال بالا ۲۵٪ باشد، می توان نتیجه گرفت که شرکت Luxury Goods با راندمان بالاتری نسبت به رقبای خود فعالیت می کند.

همیشه نسبت کمتر، مطلوب است زیرا مسیر حرکت تجاری را بهبود می بخشد. در مقابل، نسبت بالا؛ ممکن است به ضرر سودآوری یک شرکت باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که موارد استثناء نیز وجود دارند. برای یک شرکت، نسبت ۱٪  و سیر نزولی درآمد بر مبنای حوزه فعالیت، ممکن است نشان دهنده این باشد که این شرکت تبلیغات کافی در جهت افزایش درآمد خود انجام نمی دهد.

blank

جمع بندی مبحث “نسبت تبلیغات به فروش”

  • این نسبت برای تعیین اثرگذاری استراتژی های بازاریابی یک شرکت بر افزایش درآمد آن استفاده می شود.
  • مقدار آن در بین صنایع مختلف تفاوت زیادی دارد. برخی صنایع درصد بیشتر و بعضی درصد کمتری دارند.
  • این نسبت باید بین رقبای تجاری در با یک زمینه فعالیت مقایسه شود.
  • نسبت پایین مطلوب است، در حالی که نسبت بالا ممکن است به ضرر سودآوری یک شرکت باشد.
blank



[کل: ۰ میانگین: ۰]
بدون نظر

با عرض پوزش، فرم نظر در این زمان بسته است.