زمان مطالعه: < 1 دقیقهبه ایجاد ارتباط بین دو شبکه ی Private (خصوصی-مانند شبکه ی های داخلی ) و Public ( عمومی-مانند اینترنت ) با شرط مخفی ماندن آدرس های آپی,شبکه ی خصوصی عملیات NAT یا (Network Address Translation) می گویند. ( گفتنی ست در حال حاظر تمامی مودم های اینترنت و فایروال های لبه ی شبکه (Edge Firewall) عملیات NAT را پشتیبانی کرده و اکثرا به صورت پیش فرض روی حالت NAT کار میکنند )این کار به منظور بالا بردن ضریب امنیت و حفظ محرمانگی شبکه داخلی مفید است. در حقیقت با استفاده از NAT – سورس آپی روی سرور , آپی بیرونی مودم یا فایروال لبه ی شبکه خواهد بود .
انواع NAT :
۱-Static NAT : ارتباط (map) یک IP خصوصی به یک IP عمومی که به صورت یک به یک است را Static NAT میگویند . ( این روش کمتر استفاده شده و موارد کابرد آن مواردی خاصی است . مثل زمانی که فایروال وب سرور Public IP های متعددی داشته باشد و بخواهیم هنگام پرداخت آنلاین وب سایت ما با یک آدرس مشخص به بانک مورد نظر ما مراجعه کند ( به این علت که متصدی امنیت سرور بانک فقط میخواهد به یک عدد از ip های عمومی وب سایت ما روی firewall اش دسترسی دهد)
۲-Dynamic NAT : Dynamic NAT نیز همانند Static NAT است اما با این تفاوت که در NAT به صورت Dynamic میتوانیم یک یا چندین IP با به چندین IP ترجمه کنیم. ( در حال حاضر اکثر NAT Server ها روی همین مد کار می کنند)