زمان مطالعه: ۲ دقیقهبا توجه به نوسانات ارز در بازار ، فروشنده باید هنگام صدور فاکتور فروش، قیمت روز ارز و درصدی سود را برای خود در نظر بگیرد و پیش فاکتور یا فاکتور را صادر نماید برای این منظور:
۱- باید یکی از قیمتهای دهگانه لیست قیمت فروش پیشنهادی به خریدار را به عنوان لیست قیمت مبنای ارزی استفاده کنیم
۲- ضریبی را به عنوان “ضریب مبنا” مشخص می کنیم (ضریب = قیمت ارز + عدد سود مدنظر )
روش اول : ورود اطلاعات مستقیم فاکتور یا پیش فاکتور
کالاها را براساس لیست قیمت ارزی ، قیمت گزاری می کنیم و بعد با اعمال ضریب مبنای ارزی پیش فاکتور را ریالی می کنیم. برای اینکار از فرم ” تغییر گروهی مبلغ آرتیکلها” در CM فرم فاکتور و پارامتر قیمت پیشنهادی ارزی استفاده و سپس ضریب مبنای ارزی را اعمال می کنیم. (مثال : قیمت کالا ۲ دلار می باشد و با ضریب ۲۵۰۰۰ آن کالا را در پیش فاکتور ریالی می کنیم )
روش دوم : تبدیل پیش فاکتور به فاکتور
در این حالت در صورتی که قبلا سفارش خریدار را در قالب پیش فاکتور دریافت کرده باشیم ، آن پیش فاکتور را در فاکتور احضار می کنیم . (انتخاب پیش فاکتور از CM) حال اگر ضریب مبنای ارزی تغییر کرده باشد ، فاکتور را دوباره بر مبنای “لیست قیمت ارزی” ،قیمت گزاری نموده و سپس ضریب جدید را اعمال می کنیم.
نکته ۱: پیشنهاد می شود ضریب ریالی را در یکی از اقلام سایر اطلاعات فاکتور ذخیره کنیم تا در گزارشگیری استفاده شود .
نکته ۲: در صورتی که اقلام پیش فاکتور تکراری بود و تعداد اقلام کالا افزایش پیدا کرد می توان از امکان “تغییر گروهی تعداد آرتیکلها” در CM فرم برای اعمال تغییرات نیز استفاده کرد.
نکته ۳: در صورتی که سفارشهایی با تعداد اقلام زیاد و تکراری دریافت می کنیم با استفاده از امکان “کپی محتوا از فاکتور دیگر …” می توانیم فاکتور یا پیش فاکتور مشابه ایجاد کنیم
نکته ۴: در صورتی که سبد کالا از کالاهای با اعشار ارزی ثبت شده باشد(۲٫۲۵ دلار) می توان “لیست قیمت مبنای ارزی” را در عددی ضرب کرد (مثلا ۱۰۰) و حال ضریب مبنا ارزی را تقسیم بر همان عدد نمود تا در فاکتور مشکل رندینگ نداشته باشیم .