در دهکده جهانی امروز، استفاده از ارزهای مختلف در معاملات شرکتها و موسسات اقتصادی، کاربرد وسیعی دارد. دسترسی به اطلاعاتی همچون نرخ برابری ارزهای مختلف و مقایسه آنها با نرخ پایه ارز کشور، گزارشهای متنوع از حسابهای ارزی، تسعیر حسابها، حفظ و نگهداری سوابق نرخهای برابری ارزهای مختلف برای نظارت و سامان دهی مجموعه معاملات حیاتی می باشد.
زیر سیستم ارزی پیوست ضمن ارتباط کامل با نرم افزار حسابداری، خزانه داری و بازرگانی تمامی اطلاعات مربوط به معاملات ارزی سازمان را حفظ و سامان دهی می کند.
نرم افزار ارزی پیوست ، ضمن فعال کردن کنترلهای ارزی به فرمهای ورود اطلاعات در کلیه نرم افزارهای مربوطه ، انواع گزارشهای مالی از دفتر ارزی حسابها تا تراز ارزی را به نرم افزار حسابداری اضافه می نماید. سندهای مالی ارسال شده از نرم افزارهای خزانه داری و بازرگانی به نرم افزار حسابداری پیوست نیز، به صورت ریالی و ارزی صادر می گردد.
فقط حسابداری تون ارزیه یا خرید و فروش ارزی هم دارین؟ چند تا ارز داشته باشیم سیستم قاطی نمی کنه؟
اگر زیر سیستم ارزی پیوست را در مجموعه انتخابی نرم افزارهای خود داشته باشید، اطلاعات سیستمهای حسابداری، خزانه داری، بازرگانی ، پیمان و قراردادها به صورت ریالی و ارزی ثبت می شوند. تعریف ارز توسط راهبر سیستم انجام می شود و تعداد آن نامحدود است.
با توجه به اینکه از این سیستم در حوزه صرافی های بزرگ هم استفاده می شود تجربه تعریف تمام ارزهای رایج دنیا در سیستم و گزارشگیری به تفکیک آن سالهاست که در نرم افزارهای جامع مالی پیوست انجام شده است.
سلام
من برای یه شرکت بازرگانی خارجی میپرسم،
سند تسعیر ارز رو معمولا چه زمانی صادر می کنید؟
سلام
سند تسعیر ارز معمولا در شرکتهای بازرگانی خارجی و فعال در زمینه صادرات و واردات در پایان دوره مالی یا در دوره های مختلف گزارشگری شش ماهه یا سه ماهه صادر می شود.
در شرکتهای تضامنی و صرافی بنا بر انتخاب مدیران مالی، اینکار به صورت روزانه نیز انجام می گردد. تصمیم گیری برای صدور متعدد سند تسعیر ارز در یک شرکت بازرگانی به میزان نوسانات ارزی و حجم عملیات ارزی انجام شده در آن مدت نیز بستگی دارد.
فرق نرم افزار ارزی با نرم افزار صرافی چیه؟
نرم افزار ارزی یک ماژول تکمیلی برای سیستم حسابداری و خزانه داری و بازرگانی است که امکان ثبت اطلاعات چند ارزی و تهیه گزارشهای ارزی را در این نرم افزارها فراهم می کند. این ماژول تکمیلی برای شرکتهایی که عملیات ارزی و صادرات و واردات و … دارند کاربردی است.
نرم افزار صرافی یک نرم افزار جامع و حرفه ای برای پوشش انواع عملیات صرافی، مانند خرید و فروش ارز و صدور حواله های ارزی و … می باشد و به صورت تخصصی در اختیار صرافان و شرکتهای تضامنی قرار می گیرد.
برای یک شرکت کوچک که در امارات تاسیس کردیم نرم افزار حسابداری براساس درهم لازم داریم ، نرم افزار ارزی باید تهیه کنیم؟؟
نرم افزار ارزی این امکان را فراهم می کند که در کنار پایه پولی رسمی کشور، از ارزهای رایج استفاده کنیم. ولی در صورتی که ارز پایه شما درهم باشد بهتر است از نرم افزار حسابداری پیوست نسخه (پایه ارزی غیر ریالی) استفاده کنید.
در یک حساب میشه با چند ارز مختلف کار کرد یا برای ارزهای گوناگون چند حساب مختلف باید تعریف کنیم ؟
هر دو روش در نرم افزار قابل اجراست
بنا بر روش مالی که تیم حسابداری شما اتخاذ می کند می توانید حسابهای مستقل برای ارزهای مختلف در نرم افزار داشته باشید ، یا در یک حساب با چند ارز مختلف گردش داشته باشید و به تفکیک یا تجمیعی از آن گزارش بگیرید.
در سیستم ارزی ، فقط ضریب تبدیل ارزهای مختلف با ریال تعریف میشه؟
سلام
در صورتی که از نرم افزار حسابداری و ارزی پیوست با پایه پولی “ریال” استفاده کنید، می توانید ضریب تبدیل ارزهای مختلف را براساس پایه پولی در تاریخهای مختلف ثبت نمایید، همچنین می توانید ضریب تبدیل ارزهای مختلف به هم (بدون در نظر گرفتن پایه پولی) را در نرم افزار وارد نمایید.
البته در صورتی که از نرم افزار حسابداری و ارزی پیوست با پایه پولی غیر ریالی استفاده کنید پایه پولی شما به جای “ریال” به ارز مرجع کشور مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.
قیمت ارزهای مختلف رو چطور میشه از سایتهای معتبر آنلاین در سیستم ارزی به روز وارد کرد؟
برای مشخص کردن و به روز کردن قیمت ارز در نرم افزار صرافی می توان از وب سرویسهای مرتبط استفاده کرد و قیمت ارز را از سایتهای مرجعی که انتخاب می کنید و امکان استعلام دارند فراخوان کرده و در لیست قیمت ارز در نرم افزار حسابداری صرافی در زمانهای مختلف درج کرد.
این قیمتهای می تواند قیمت خرید / فروش یا قیمت مرجع برای عملیات تسعیر ارز باشد.
سایت مرجع قیمت ارز توسط خریدار مشخص می شود و پیوست در این زمینه پیشنهادی ندارد.
نرم افزار ارزی رو جداگانه می فروشید یا حتما باید با نرم افزار دیگه ای خریداری بشه؟
درود بر شما
نرم افزار ارزی یک نرم افزار مکمل بوده و در صورت فعال شدن امکانات آن به شرح زیر برای نرم افزارهای مختلف افزوده می شود:
۱- حسابداری
امکانات ارزی به سیستم اضافه می شود و گزارشهای دفاتر ارزی و تراز ارزی و تسعیر ارز فعال می شوند.
۲- خزانه داری
امکانات ارزی برای دریافت و پرداخت براساس انواع ارزها فعال می شود
۳- بازرگانی
امکانات ارزی برای ثبت فاکتورهای خرید و فروش کالا براساس ارز به نرم افزار اضافه می شود.
۴- انبار
عملیات ورود و خروج کالا به صورت ارزی به نرم افزار افزوده می شود
۵- پیمان و قراردادها
امکان ثبت انواع پیمان و صورت وضعیت به صورت ارزی به نرم افزار افزوده می شود.
اگه موقع سند زدن قیمت ارز توی آرتیکلهای مختلف یک سند تغییر کنه چه راهی داریم که تغییر نرخ ارز روی آرتیکلهای قبلی سند تاثیر نزاره؟
طبیعی است که در زمان صدور سند مالی ارزی قیمت ارز براساس قیمت خرید و فروش و حواله در آرتیکلهای مختلف یک سند متفاوت باشد، در زمان تعریف ارز، هر ارز واحد در یک تاریخ می تواند تا هشت نرخ ارز پیشنهادی داشته باشد و همچنین کاربر در زمان ورود اطلاعات نرخ برابری ارز می تواند نرخ لحظه ای یا معاملاتی استفاده شده را وارد نماید که با نرخ پیشنهادی متفاوت باشد.
آیا اگر تراز آزمایشی رو به اکسل بفرستم و به نرخ روز ارز تقسیم کنم، تراز ارزی همون اعداد را به من نشان میدهد؟
درود بر شما
در نظر اول به نظر می رسد که اگر تراز آزمایشی را به نرخ روز ارز مورد نظرمان تقسیم کنیم می توانی تراز آزمایشی براساس ارز مورد نظر داشته باشیم .
در نظر داشته باشید که در سیستم حسابداری عملیات تسعیر ارز در فواصل مورد نظر مدیر مالی انجام می شود بنابراین اگر خرید مقادیری ارز را در ابتدای سال انجام دهید، موجودی آن در صندوق ارزی شما براساس قیمت خرید ثبت می گردد و در زمان صدور سند تسعیر ارز بر اساس نرخ مرجع برای آن سند تسعیر صادر می شود.
پس در صورتی که سند تسعیر برای حسابهای مختلف به نرخ روز صادر نشده باشد، تراز ارزی، در مقایسه با تقسیم تراز آزمایشی ریالی به نرخ روز ارز، دو گزارش متفاوت خواهند بود.
حواله ارزی در نرم افزارهای پیوست با کارمزد ارزی ثبت میشه یا ریالی؟
حواله ارزی در نرم افزار صرافی می تواند به صورت ریالی یا ارزی ثبت شود.
در صورت ثبت کارمزد به صورت ارزی، کارمزد محاسبه شده می تواند به ارزی غیر از ارز حواله شده نیز ثبت گردد که تنوع انواع ثبت کارمزد را افزایش می دهد.
سند افتتاحیه در ابتدای سال مالی، ارزی باید صادر بشه یا ریالی؟
سلام
در شرکتهایی که حساب هایی با مانده و گردش با ارزهای غیر ریال دارند سند افتتاحیه در ابتدای دوره مالی باید به صورت ریالی و به تفکیک مانده ارزهای مختلف ثبت شود تا در طی دوره بتوانیم گردش ارزش حسابها را به صورت کامل گزارشگیری کنیم.
این موضوع موجب نمایش مانده ارزهای ابتدای دوره در تراز ارزی حسابها نیز خواهد شد.